Kako napraviti od običnog bicikla električni?

U prednji točak se stavlja elektro motor od 250W. Postavlja se litijum jonska baterija od 36V/12Ah. Zatim se postavlja ručica gasa, ručica kočnice sa termo prekidačima koje prilikom kočenja zaustavljaju elektro motor. Postavlja se odgovarajuća elektronika, zatim se to sve poveže i time dobija električni od klasičnog bicikla. Električni bicikli su daleko povoljniji od klasičnih skutera koji idu na gorivo, a pružaju vam pouzdano i brzo prevozno sredstvo. U našoj prodavnici možete pronaći sve neophodne delove za pretvaranja običnog bicikla u električni, a naš servis nudi i ugradnju samih delova.

Pogledajte neke od biciklova koje smo u našem servisu pretvorili u električne bicikle.

Uputstvo za ispravno održavanje baterije

Formiranje nove baterije

Da biste sačuvali baterije kod električnih biciklova i električnih skutera i da bi njihov vek bio što duži, neophodno je da preduzmete sledeće korake:

 • Nova baterija u električnom biciklu ili skuteru je fabrički napunjena. Pre upotrebe vožnje samog bicikla, neophodno je staviti bateriju da se puni na punjaču sve dok se na punjaču ne upali indikator zelene lampice.
 • Kada se indikator zelene lampice upali, punjač isključiti iz struje, staviti u bicikli ili skuter i pri tom svu struju iz baterije potrošiti.
 • Kada se baterija istroši, prvo punjač uključiti u bateriju, pa tek onda u struju i ostaviti da se puni sve dok se na punjaču upali indikator zelene lampice.
 • Kada se zelena lampica upali, ostaviti još 2 sata da se puni.
 • Sledeće punjenje zahteva samo dopunjavanje.

Čuvanje baterije u zimskom periodu

U zimskom periodu, kada se električni bicikli ili skuteri ne voze, neophodno je izvaditi uložak baterije iz električnog bicikla ili skutera i staviti u toplu sobu. Mesečno jednom treba dopuniti bateriju sve dok se na punjaču ne upali indikator zelene lampice. U slučaju da se i u zimskom periodu vozi bicikli ili skuter, a da je pri tom parkiran i izložen hladnoći na duži vremenski period (odlazak na posao), neophodno je izvaditi bateriju i staviti je u toplu prostoriju. Samo ovakvim postupanjem može se očekivati da baterija duže traje.

Napomena

Baterije ne puniti u noćnom režimu, iz tog razloga što preko noći nestaje struja, pa od strane Elektro distribucije u naponu instalacija se pusti struja preko 220V i pri tom dolazi do kvara punjača.

 

Priprema bicikla za prolećnu sezonu

Postoje dva načina da pripremite svog ljubimca za proleće - da sami zavrnete rukave ili da ga jednostavno odvezete u servis da se uradi nulti pregled i spremi za sezonu.

 

what-have-i-done66
 

Pre svega je neophodno izvaditi bicikl iz podruma ili šupe gde je stajao celu zimu, obrisati ga i barem dopumpati gume do prvog servisa ukoliko ne želite da budete sam svoj majstor.

Opširnije...

Prodaja

 • ELEKTRIČNI BICIKLI >

  elektricni-bicikli

 • ELEKTRIČNI SKUTERI >

  elektricni-skuteri

 • ELEKTRIČNI TRICIKLI >

  elektricni-tricikli-moderna-s

 • BICIKLI >

  bicikl

 • MOTORI I SKUTERI >

  motori-i-skuteri

 • DELOVI I OPREMA >

  delovi-za-biciklove

 • 1